Waarom een waterontharder?
Hoe komt het dat er in je badkamer, je koffiezetapparaat, je wasmachine en je waterkoker telkens zoveel kalkaanslag ontstaat? Dat komt allemaal door het leidingwater. In leidingwater zit namelijk kalk. Je kunt het onmogelijk met je blote ogen zien, maar het zit er wel.

Huid irritatie

Kalk verergert jeuk en rode vlekken bij eczeem
Heb je last van eczeem? Dan ben je in veel gevallen genoodzaakt om kort te douchen en weinig zeep te gebruiken. Je huid is namelijk heel gevoelig en staat tijdens het douchen open. Op die manier kunnen zeepresten en kalkdeeltjes in het water makkelijker in je huid terecht komen en dit kan zorgen voor irritatie. Je afweersysteem zorgt vervolgens voor rode plekken, een droge huid en veel jeuk.


Kalk Aanslag

Rechtstreeks van de waterleiding ongefilterd uit je kraan
Het water stroomt door leidingen en gaat zonder enige filter direct door naar waterpunten zoals je kraan, je wasmachine en je douche. Daar komt het in aanraking met je huid, je haar, je kleding en alle spullen die worden ‘schoongemaakt’ met water.
Als het opdroogt krijg je daar niet alleen lelijke kalkvlekken van, maar het kan ook je apparatuur aantasten. Ook blijft het achter op je tegels, de voegen en droogt het je huid uit.


Water met minder kalk is echt lekker!!!

Water van een waterontharder is lekker zacht.
Je hebt wel eens gehoord van zacht water, maar je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan hoe het voelt of proeft. Vaak krijgen we te horen dat het aanschaffen van een waterontharder een van de beste investeringen is, terwijl het alleen kalk uit water haalt. Dat komt omdat je het direct zult merken. Wij zeggen dan ook niet voor niks:
Je ziet, proeft en voelt het verschil.